Samarbeid Askim-Eidsberg-Trøgstad

SAMARBEIDSAVTALE

mellom

HK Trøgstad 97 og HK Eidsberg og Askim HK

Bakgrunn og formål med samarbeidet

Klubbene har inngått et samarbeid for lag fra 16 til senior, på både gutte -og jentesiden. Det er et felles ønske om å forene de gode kreftene under visjonen «Sammen er vi gode».

Samarbeidet skal sikre et variert og godt håndballtilbud for spillere som spiller i disse klassene. Det skal skapes gode treningsmiljøer både for de som ønsker å trene mye og de som har håndball som en sosial arena. Samarbeidet skal sikre god kontinuitet i alle klasser og forebygge at spillere faller fra før de når seniornivå. Aldersbestemte klasser fra 16-18 vil være et satsingsområde for samarbeidet.

Samarbeidet mellom klubbene bygger på retningslinjer for klubbsamarbeid i Norges Håndballforbund. Samarbeidet er drøftet og godkjent av klubbstyret i alle tre klubber.

Klubbene er likeverdige parter hva angår økonomiske og sportslige forhold. Kostnader, inntekter og bidrag i forbindelse med arrangementer, kamper, trening mv. fordeles i tre like store deler.

Klubbene har inngått et samarbeid om sammensatte lag for G18 og senior, både herre og damelag.

Klubbene har et partnerklubbsamarbeid for J16, G16 og J18.

HK Trøgstad er prestasjonsklubb og HK Eidsberg og HK Askim er partnerklubber i samarbeidet. Rollen som prestasjonsklubb kan byttes mellom klubbene hvert annet år.

PROFILERING

Navnet på alle tre klubber skal fremkomme og brukes aktivt i alle sammenhenger. Dette gjelder i profilering, avtaler, informasjon og omtale. Dette skal sikre at samarbeidet fremstår og driftes etter likeverdsprinsippet.

Unntatt fra dette er der hvor regelverket fra Norges Håndballforbund krever at kun navn på prestasjonsklubb skal benyttes.

ORGANISERING

Det skal opprettes et samarbeidsutvalg bestående av 6 representanter. Hver klubb representerer ved leder og sportslig representant.

Sponsor

Klubbene viderefører egne sponsoravtaler. Hovedsponsoravtaler til alle klubber brukes på drakter. Eidsberg Sparebank, Askim og Spydeberg Sparebank og Trøgstad Sparebank er alle positive til samarbeidet og skal profileres likt på drakter.

Avtalen er i første omgang gjeldende for to år.

Det sportslige

Klubbene har den gleden av å informere om at Bendik Berg har signert kontrakt i vårt samarbeid. Bendik vil ha hovedansvaret for J18 og D3. Bendik skal ha også ha en trening på guttesiden i uka og i tillegg skal han være en bærebjelke for å skape gode treningsmiljøer, bygge kultur på tvers av klubbene og på tvers av alderstrinn i hver klubb.

God treningsmiljøer skapes av gode trenere i samarbeid med positive foresatte. Det handler samtidig like mye om å utvikle trenere som å utvikle spillere. Vi skal bygge kompetanse fremfor å se på resultater. Med gode trenere og god utvikling kommer resultatene der etter.

På guttesiden er vi veldig glade for å kunne rekruttere fra egne rekker. Håkon Andreas Lorentzen får hovedansvar for G18 og H4.

Trenersammensetting for alle lag legges på plass i disse dager. Vi har mange gode trenere som ønsker å bidra i dette samarbeidet og alle har en felles forståelse for målene i de tre klubbene; Flest mulig, lengst mulig!

LAgsmiljø

Trenere

j16

Anne Berit Lund Haube

J18

Bendik Berg

Damer

Bendik Berg

G16

Helge Ø Andersen,Mats Brynteson Andreassen

G18

Håkon-Andreas Lorentsen og Mats Brynteson Andreassen

Herrer

Håkon-Andreas Lorentsen

Øvrige trener og støtteapparat presenteres så fort de er klare. Trenerapparatene vil i samarbeid med de sportslige utvalgene lage sportslige planer for samarbeid. Disse vil bli presentert så fort de er godkjent.