Smittevernveilederen

Her er litt info om Korona virus og regler som gjelder.

Viktigste punkter for å unngå smitte

- Hold avstand – 1 meter 

- Vask hender før og etter trening

- Rengjør felles utstyr før og etter trening

- Syk? Bli hjemme

- Bruk egen drikkeflaske

De viktigste punktene i den fellesidrettslige smittevernveilederen:

Antall personer på ordinære treninger må ikke overstige 20 personer. Alle må holde minst 1 meters avstand. Barn og ungdom til og med 19 år trenger ikke å ha 1 meters avstand på trening. Dette gjelder både innendørs og utendørs......les mer..

2020-09-23
admin


Idrettslag og andre kan arrangere idrettsarrangementer som cuper, kamper og turneringer i samsvar med anbefalingene i veilederen. Arrangement på inntil 200 personer er tillatt. Alle må holde minst 1 meters avstand. Unntak fra 1 metersregelen er personer under 20 år som deltar på sommerskole, sommerleir, aktivitetsleir og andre skolelignende fritids- eller ferietilbud i regi av idretten, samt de som står for arrangementet. Unntaket gjelder også for utøvere under 20 år som deltar i idrettsarrangement eller konkurranse som gjennomføres innenfor samme idrettskrets eller innenfor samme region.

Det er mulig for flere grupper á 20 personer å oppholde seg på samme treningsareal dersom gruppene holdes adskilt og de enkeltvis og samlet kan overholde smittevernrådene.

Idrettslag/foreninger bør der det er mulig inndele deltakerne i faste grupper og fortrinnsvis samle deltakere som omgås i andre sammenhenger, for eksempel ved å sette sammen grupper fra samme lokalmiljø, skolekrets eller lignende. 

Bruk av garderober er tillatt.

Det er ikke behov for rengjøring av baller i ballidrett utover normal praksis. Deltakere bør oppfordres til å ikke ta seg til ansiktet mens man bedriver aktivitet med felles utstyr.

Ved bruk av felles matter, slagputer eller liknende utstyr som berøres hyppig med hendene/ansiktet anbefales håndvask før og etter bruk, samt rengjøring av utstyret mellom hver bruker. Begrens utstyr som innebærer tett kontakt med ansikt eller hender.

Syke personer må holde seg hjemme.

God hånd- og hostehygiene og forsterket renhold.

Idrettslaget er ansvarlig for at aktiviteter gjennomføres forsvarlig og i tråd med reglene.

Idrettslaget bør sørge for nødvendig opplæring og informasjon før oppstart.

Idrettslag må vurdere hvor mange trenere/instruktører/frivillige som er nødvendig for å gjennomføre aktivitet.


Det er også laget egne veiledere/info for enkelt grupper

Innebandy 
Baskettball
Friidrett
Håndball
Kampsport
Orientering
Skiforbund
Svømming


 

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

Juni
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012