Åpning av idrettshaller

Idrettshaller åpner igjen..

2020-05-25
admin

Idrettshallene i Indre Østfold kommune åpner igjen for ordinær trening mandag 25. mai. Gymsalene på skolene åpnes ikke for trening og øvelser da mange av skolene bruker gymsalene til undervisning.

Smittevernveileder

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHi) har utarbeidet en smittevernveileder for idrett under covid-19 utbruddet. Brukere av alle bygg som gjenåpnes, må forholde seg til gjeldende smittevernregler:

• Forbud mot bruk av garderober fortsetter. Det vil være mulighet for tilgang til toaletter og håndvask.
  • Det åpnes ikke for sporadisk utleie, kun ordinær trening.
  • Regler om avstand og gruppestørrelse må følges.
  • Lag og foreninger skal organisere treninger slik at det er tid til renhold av utstyr og vasking av hender før neste gruppe kommer inn. Oppvarming oppfordres til å foregå ute.
  • Hallene er ikke åpne for andre enn de som trener, og foresatte oppfordres til å vente utenfor hallen når barna er på trening.
  • Lag og foreninger har ansvar for å registrere hvem som er på trening, slik at kommunehelsetjenesten kan gjennomføre smittesporing ved et eventuelt smitteutbrudd.
  • Renhold vil foregå i tråd med de anbefalinger som er gitt i veilederen for idrett.