Historisk lederskifte

Askim IFs årsmøte 26. mars ble et møte av det historiske slaget da foreningen fikk sin første kvinnelige leder i Nina Aakvaag Dahl.....

2015-03-26
admin

Det ble et historisk årsmøte i Askim IF, da Nina Aakvaag Dahl takket ja til å bli leder i Arbeidsutvalget. Hun er dermed den første kvinnelige leder i foreningens 122 år lange historie. Avtroppende leder Arne-Kristian Garseg ble vel fortjent utnevnt til æresmedlem. Han har sittet som leder de siste seks årene. Har også hatt ledervervet før, samt en drøss andre verv. Garseg ble medlem i Askim som 18-åring i 1957. Ulrik Taranger har også en lang karriere bak seg i Askim IF. De siste 37 årene har han vært med i foreningen. Har hatt mange verv både som leder, trener og diverse styreverv, blant annet en årrekke som kontingentkasserer. Han trakk seg nå ut og ble hedret med blomster og fine ord.

Alexsander%20Nyberget.jpg

Alexander Nyberget (14) fra friidrettsgruppa ble funnet verdig 15.000 kroner fra Jubileumsfondet etter gode prestasjoner over flere sesonger, både i sprint, kule og høyde. Etter at sprint var hovedøvelsen foran 2014, ble det etter hvert høyde han har funnet som sin spesialgren. Der ble han treer på landsstatistikken i fjor med 1,75 meter. Vant også flere av de større stevnene på Østlandet og har dessuten vist god treningsiver over flere år.

Ordningen med gullmerket i Askim IF ble avviklet  under torsdagens årsmøte. Hallgeir Raknerud ble gullmerke-mottaker nr. 200. Han har vært medlem i Askim IF siden guttedagene. Etter en aktiv karriere som sprinter på friidrettsbanen, har han hatt flere perioder i styreverv. Har de siste årene sittet som sekretær i friidrettsgruppa. Han er også starter på flere av gruppas stevner og har vært en god ressurs for klubben i mange år. Gullmerke ble det også til Julie Frøslev Mathisen, i hovedsak på grunn av sterke sportslige resultater. Blant annet gull i Junior-NM i fjor. Også Vetle Aasland fikk gullmerket på grunnlag av sterke sportslige prestasjoner. Den siste mottakeren av gullmerket var Per Henning Graff fra orienteringsgruppa etter mange år med ulike verv.

Det skal også nevnes at Allidrett ble tatt opp som medlemsgruppe i Askim IF.